Tags

, , , , , , ,

Image

Titlu: Vecinul
Seria: Detectie D. D. Warren #3
Autor: Lisa Gardner
Categorie: Mister
Editura: Litera
Numar pagini: 560

Sinopsis:
 O casă perfectă. O familie perfectă. Un secret mortal…  O tânără mamă, blondă şi drăguţă, dispare din casa ei din South Boston, lăsând în urmă un singur martor – fiica de patru ani – şi un soţ chipeş şi secretos. Din clipa în care detectivul D.D. Warren intră în confortabila casă a familiei Jones, instinctul îi spune că ceva nu este în regulă la imaginea de ansamblu pe care cuplul s-a străduit atât de mult să o creeze. În timp ce viaţa unei femei dispărute se află în pericol și o furtună amenință să izbucnească în presă, D.D. trebuie să-şi dea rapid seama dacă Jason Jones este vinovat sau doar încearcă să ascundă ceva. Prioritatea ei numărul unu devine aceea de a sta în calea potenţialului ucigaş şi de a apăra noua posibilă victimă, un copil nevinovat, care a văzut – poate – prea multe. 

Recenzie: 

Am găsit această carte în biblioteca mamei şi am citit-o cam pe la sfărşitul lui Septembrie. M-am gândit ca de astăzi să încep să postez recenzii şi în limba română, iar aceasta urmează să fie prima mea postare.

Vecinul este prima carte pe care am citit-o din seria Detective D. D. Warren şi singura care a fost tradusă în limba română.

Nimic nu atrage mai repede atenţia poliţiei decât dipariţia de acasă a unei femei tinere.

Jason Jones lucrează ca reporter de ştiri pentru Boston Daily. Întorcându-se de la muncă la 2 dimineaţa, acasă, îşi găseşte fiica de 4 ani Clarissa dormind în pătuţul ei, dar nevasta lui, Sandra şi pisica Mr. Smith sunt de negăsit. Jason nu ştie unde ar fi putut pleca Sandra, dar are o presimţire că ceva rău i s-a întâmplat.

Detectivul D.D. Warren este chemată la locul faptei, iar din momentul în care a făcut cunoştinţă cu chipeşul Jones, simte că ceva este în neregula cu el. Dezinteresul lui în a-şi găsi nevasta aprinde un beculeţ roşu în mintea detectivei noastre. De aici detectivul D.D. Warren trebuie să desluşească într-un timp cât mai scurt dacă Jason Jones este vinovat sau doar încearcă să ascundă ceva.

Cu cât începe să crească lista de suspecţi, cu atât de multe indicii contradictorii care te pun pe gânduri apar. Însă se pare că şi Sandra şi Jones aveau secretele lor, iar straturile care definesc existenţa lor ciudată, dar aparent perfectă, încurcă şi mai mult ancheta.

Singurul lucru care nu mi-a plăcut a fost faptul că, D.D. Warren nu a fost aşa de mult implicată în găsirea misterului. Având în vedere că este detectiv, mă aşteptam ca ea să rezolve puzzle-ul, însă adevărul s-a dezvăluit oarecum de sine, fără ajutorul lui D.D. Warren.

Acesta este un thriller psihologic cu personaje bine conturate şi pline de surprize. Drama, intriga complicată, suspansul şi finalul m-au lăsat, de asemenea, fără cuvinte. Dacă în multe thrillere cititorii reușesc să anticipeze destul de curând cursul evenimentelor, în cartea aceasta nu a fost aşa de uşor. Lisa Gardner a făcut o treabă minunată, iar Vecinul a reuşit să îmi capteze atenţia încă din primele pagini. Nu vreau să dezvălui multe, dar cartea aceasta te pune pe gânduri.